Een echt avontuur beleef je tijdens een Antarctica reis

Een echt avontuur beleef je tijdens een Antarctica reis

Je hebt vakanties in verschillende soorten en maten. Bij de ene vakantie gaat het erom dat je even lekker kunt ontspannen en bij de andere wil je juist weer voelen hoe het is om echt te leven. Voor een vakantie met dat laatste doel kun je daarom het beste gewoon een avontuurlijke Antarctica reis boeken via explore.be. Mocht je op zoek zijn naar een plezierige vakantie zonder enige vorm van avontuur, dan kun je uiteraard een mooie camping in Nederland bezoeken. In dat geval blijf je immers dicht bij huis, verlaat je je comfortzone niet en kun je gewoon ontspannen voor je tent of caravan. In de avond speel je een potje pesten of klaverjassen en in de ochtend lees je de Hollandse krant. Daar is niets mis mee natuurlijk, want elke soort van vakantie vervult een bepaald doel. Een avontuurlijke reis kenmerkt zich juist door het feit dat je je comfort zone verlaat. Je bent ver van huis in een gebied waar je geen enkele bekendheid mee hebt en elke dag is anders dan de vorige. Tijdens een Antarctica reis kun je dus niet voorspellen wat er precies gaat gebeuren. Mede ook omdat het weer onvoorspelbaar is en de omgevingen af ent toe verraderlijk kunnen zijn, Maar Het is wel zo dat je in ruil daarvoor indrukwekkende uitzichten kunt bekijken. Door de inspanning voel je ook meer waardering voor de natuur om je heen en de ervaringen die je op doet. Als je per helikopter naar de top van een berg vliegt, het uitzicht bekijkt en weer naar beneden vliegt, dan is de indruk weliswaar indrukwekkend, maar niet heel intens. Maar als je na lang zwoegen op eigen kracht de top bereikt en dan uiteindelijk in alle rust het uitzicht tot je neemt, dan voel je het als een beloning voor je eigen inspanningen. Daarom kan een zware wandeling bijvoorbeeld toch heel veel voldoening en geestelijke rust opleveren. Helemaal als je tijdens de wandeling ook nog eens kunt genieten van het uitzicht dat je voorgeschoteld krijgt tijdens een Antarctica reis. Dus mocht je een honger voelen naar een avontuurlijke Antarctica reis, kijk dan snel eens op explore.be voor een overzicht van alle mogelijkheden. 

Een Antarctica reis om nooit meer te vergeten

Je zou kunnen zeggen dat het in een mensenleven draait om het vergaren van ervaringen. Wij zijn als mens zowel bewust van de omgeving als onszelf. Dat betekent dat we herinneringen aanmaken en dat de ervaringen die we meemaken ook kunnen gebruiken voor onze eigen ontwikkeling. Hoe intenser de ervaring, des te intenser ook de impact op ons karakter. Je kunt je wel voorstellen dat je weinig ervaart als je de hele dag binnen zit voor de tv. Kwantitatief gezien ervaar je net zoveel als ieder ander, maar kwalitatief zijn die ervaringen niet te vergelijken met iemand die bijvoorbeeld net een Antarctica reis heeft meegemaakt. 

Geen massatoerisme bij explore.be

Antarctica dien je van dichtbij te beleven en dus is het van belang dat je niet met een boot vol mensen langs de kusten vaart. Niets is indrukwekkender dan samen met een klein groepje mensen in alle rust te genieten van de natuur en de dieren in die natuur. Daarom ben je voor een kleinschalige Antarctica reis bij explore.be zeker aan het goede adres. Mocht je geen interesse hebben in een Antarctica reis, dan kun je bij explore ook terecht voor reizen naar andere bestemmingen zoals: 

  • Europa
  • IJsland
  • Groenland