Emdr therapie helpt u over uw angsten heen

Emdr therapie helpt u over uw angsten heen

Heeft uw dokter u erop gewezen dat u via een Emdr therapie over uw angsten kunt komen? Of hebt u online iets over deze innovatieve therapie gezien? Kijk in ieder geval eens bij Delphia. Ondanks de Belgische extensie kan Peter van Caenegem u ook zeker in Nederland helpen met de Emdr therapie. Oorspronkelijk is de Emdr therapie ontwikkeld voor het Amerikaanse leger. Soldaten met posttraumatisch stresssyndroom volgden met goed effect deze therapie. Er is vervolgens erg veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met zeer positieve resultaten. Het is geweldig dat het onbewuste rouwproces of verwerkingsproces kan worden geactiveerd met zeer beperkte middelen. Na een enkele sessie zult u al effect merken. Natuurlijk is Emdr therapie niet alleen bedoeld voor mensen met PTSS, maar ook voor mensen die last hebben van angsten. We hebben het niet over rationele angsten zoals de angst voor een wild dier, een agressief persoon die u wilt aanvallen met een wapen of voor een actuele natuurramp bij u in de buurt. We hebben het over angsten die uw leven ontregelen terwijl ze irrationeel zijn of in ieder geval minder sterk aanwezig moeten zijn zodat uw leven er niet onder lijdt. Misschien hebt u een bepaalde specifieke angst, ook wel fobie genoemd. We denken aan agorafobie, xenofobie of claustrofobie. Maar ook aan angst om alleen te zijn of om juist goed te functioneren in grote groepen. Als u hier echt vanaf wilt dan kan Emdr therapie soelaas bieden.

Emdr therapie wetenschappelijk

Bij de verwerking van een angst of een duidelijk trauma wordt er tijdens de Emdr therapie de focus gelegd op één of meerdere gebeurtenissen die hier voor gezorgd hebben. U moet er intensief aan denken terwijl de therapeut met een pen of vinger een horizontale beweging maakt. Volg die beweging met uw ogen voor een korte tijdsperiode en focus u op uw traumatische gebeurtenis. Er zullen allerlei gedachten de revue passeren. De therapeut vraagt u om vervolgens de heftigste gedachte te kiezen om u vervolgens daarop te focussen waarna dezelfde handeling wordt vervolgd. Uiteindelijk zult u verschil merken als u te maken krijgt met uw vroegere angsten.

  • U voelt zich zelfverzekerder,
  • U durft meer,
  • U voelt zich minder angstig,
  • En u hebt wellicht geen nachtmerries meer omdat het verwerkingsproces grotendeels is afgerond.

Het is nooit te laat in uw leven om aan een bepaalde therapie te beginnen om uzelf te genezen. Emdr therapie kan de oplossing zijn voor angsten, depressies en stressgerelateerde aandoeningen zoals een burn-out. Vaak hangen deze zaken met elkaar samen en volgt het en uit het ander. Maar laat het niet escaleren tot een groot probleem dat uw leven bedreigt. Dat is niet nodig en al helemaal niet wenselijk.

Kijkt u graag de kat uit de boom? Neem dan vrijblijvend contact op

Denkt u dat emdr therapie een goede oplossing is voor de mentale lasten waar u nu onder lijdt? Neemt u in dat geval even contact op met de therapeut. Zijn mobiele telefoonnummer staat vermeldt op de site dus bel hem overdag eens op. Ook via het digitale contactformulier en de mail kunt u hem snel bereiken. Deze emdr therapie wordt individueel gegeven. Hij is tevens een expert in familie- en organisatieopstellingen. Op de site leest u daar alles over. Het kan ervoor zorgen dat de familiebanden worden aangehaald en dat de sfeer maar ook de productiviteit binnen een bedrijf verbeteren. Peter post regelmatig interessante gerelateerde blogs. Dus laat uw e-mailadres achter als u daar een berichtje over wilt ontvangen. En vergeet natuurlijk niet om de site te bookmarken.