Enveloppen bedrukken

Enveloppen bedrukken

Bij Printdeal.be heb je ruime keus en mogelijkheden voor enveloppen bedrukken. De opties zitten vooral in de formaten en de materialen. Geef jouw eisen en wensen aan en lever je eigen bestanden mee met de bestelling. Je hebt de keus uit maar liefst acht formaten die verkrijgbaar zijn met en zonder venster. Het is dus mogelijk meerdere bestellingen voor meerdere uitvoeringen te doen. Tenslotte kan het mogelijk zijn dat kantoormedewerkers af moeten wisselen. Niet alleen de formaten, maar ook vensters en geen vensters. Welke soorten je ook gaat bestellen, voor alle enveloppen bedrukken lever je een bestand aan die op de envelop afgedrukt gaat worden. Dit kunnen bestanden zijn waar jouw eigen ontwerp op staat. Mocht je geen programma hebben waarmee je kan ontwerpen, dan heeft Printdeal.be nog een ontwerptool beschikbaar. Zo heb je toch nog de mogelijkheid helemaal zelf de envelop samen te stellen die je gaat gebruiken voor je verzendingen. Grote bedrijven hebben vaker iemand in dienst die de ontwerpen maakt. In beide gevallen moet je ervoor zorgen dat de ontwerpen opgesteld zijn in bestanden die voldoen aan de eisen van Printdeal.be. Deze eisen staan beschreven in de aanleverspecificaties. Lees deze door voordat je de bestanden inlevert voor de enveloppen bedrukken bij Printdeal.be.

Enveloppen voor een complete voorraad

Bestel een van de 8 formaten waarop jouw ontwerp afgedrukt kan worden. De formaten voor enveloppen bedrukken variëren van EB4 tot EA5/6. Zo hebben sommigen een rechthoekige vorm. Anderen een standaard A5 formaat en weer andere uitvoeringen in A4 formaat. De A5 en A4 zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je de EA5/6 van 220 bij 110 mm en de EAF van 220 mm bij 156 mm. De A4 formaten zijn beschikbaar in groottes van 229 bij 324 mm. Dit is het C4 formaat. Daarnaast hebben ze voor enveloppen bedrukken ook de EB4 van 371 mm bij 262 mm. Grotere maten kunnen meer papier kwijt. Moet je bijvoorbeeld grote pakketten of boekwerken versturen in A4 formaat, dan is het formaat van EC4 van 340 mm bij 240 mm een uitkomst. Selecteer een van de gewenste formaten en je ziet direct in welke materialen je deze kan bestellen uit de volgende opties:

  • Bankpost wit: herkenbaar mooi wit papier van goede kwaliteit.
  • ECO 100% recycled: zware milieuvriendelijke materiaalsoort.
  • Biotop naturel: milieuvriendelijk materiaal met een luxe crèmekleurige uitstraling.
  • Vergé wit en naturel: wit en crèmekleurig luxe papier met horizontale lijnen die als een watermerk door het papier lopen.

De juiste druktechniek voor je ontwerp

Enveloppen bedrukken wordt meestal enkelzijdig gedaan met de full color druktechniek of de PMS druktechniek. De PMS techniek, oftewel het Pantone Matching System, wordt veelal toegepast bij huisstijldrukwerk en daarom vaak gebruikt bij enveloppen bedrukken. Met name als deze werkelijk in de huisstijl gemaakt moeten worden en aan horen te sluiten bij het briefpapier en andere kantoormaterialen. Bij PMS heeft iedere kleur een uniek nummer aangeduid met de cijfers 1 tot en met 6. Enkelzijdige PMS bedrukking wordt aangegeven met bijvoorbeeld 1/0 enkele PMS-kleur. Dit geeft aan dat maar een zijde wordt bedrukt met 1 PMS-kleur. Bij het gebruik van 2 kleuren op twee zijden, dan lees je 2/2 dubbelzijdige 2 PMS-kleuren. Dit komt echter voor enveloppen bedrukken niet voor. Wel wordt full color toegepast. Een druktechniek dat veelal gebruikt wordt voor het afdrukken van afbeeldingen. In geval van gebruik van grote foto’s of ontwerpen dan is het gebruik van de CMYK- full color kleuren een vanzelfsprekende keuze. Bij full color worden de kleuren cyaan, magenta, yellow en key (zwart) tijdens de bedrukking gemengd. In tegenstelling tot de druktechniek met PMS waarbij het mengen voor het afdrukken gedaan wordt.