Patagonia reizen

Patagonia reizen

Wie eenmaal foto’s van het gebied gezien heeft, die zal naar Patagonia reizen op zijn of haar lijstje zetten voor een vakantie in de toekomst. Waar wacht je nog op, het is echt een van de prachtigste gebieden op aarde! Voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben, Patagonië is het zuidelijkste deel van de landen Chili en Argentinië. Het is een dunbevolkt gebied, met misschien wat weinig om te ontdekken op cultureel gebied. Maar naar Patagonia reizen doe je dan ook vooral om te genieten van de natuur en die is hier volop en in alle kracht aanwezig! Er zijn weinig plekken op aarde waar je zulke overweldigende natuur aan zult treffen. De ruigheid en onherbergzaamheid van het landschap laten zich eigenlijk nergens anders mee vergelijken. Vraag jij je af of het iets voor jou is? Zoek dan eens online wat foto’s van deze regio op en je zult het meteen weten. Voor de liefhebber van zon, zee en strand is het niets en voor mensen die graag stedentripjes maken zal het ook niet de eerste keus zijn. Maar avontuurlijk ingestelde reizigers die houden van actieve vakanties, die moeten absoluut eens naar Patagonia reizen! Het gebied zal je verwachtingen absoluut overtreffen! Bekijk snel de website https://atacama.be/.

Kenmerken Patagonia reizen

Wat kun je nu verwachten als je naar Patagonia reizen gaat, wat zijn de kenmerken van het gebied en wat moet je zeker zien en doen? Een eerste belangrijke punt om rekening mee te houden is dat het gebied ontzettend uitgestrekt is, het beslaat maar liefst meer dan 400.000 vierkante kilometer. Het is bovendien een onherbergzaam gebied, het is zo desolaat dat eigenlijk niet de moeite is gedaan om het echt te koloniseren. Er wonen heel weinig mensen, waardoor er bijna gesproken kan worden van een niemandsland. Ga je door Patagonia reizen, dan kun je een grote verscheidenheid aan natuur verwachten. Waar je in het noordelijk deel van de regio nog subtropisch woud vindt, bestaat het zuiden uit ijskappen, uitgestrekte ijsvelden en gletsjers. Grote bergpartijen mag je er ook verwachten, waar je fantastische trektochten over kunt maken. En op veel plekken is de oceaan niet heel ver weg, aangezien het zuiden van Zuid-Amerika natuurlijk steeds smaller wordt. Je kunt helemaal doorreizen tot aan het zuidelijkste punt, tot aan de zeestraat Magellaan. Hoe jij je reis ook indeelt, naar Patagonia reizen is een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Reis met Atacama

Onherbergzaamheid is natuurlijk prachtig, maar het brengt ook een nadeel met zich mee en dat is dat je niet met regelmaat een stadje of dorpje tegen komt waar je kunt overnachten. Naar Patagonia reizen doe je dan ook het best niet op eigen houtje, maar met een georganiseerde reis, bijvoorbeeld van Atacama. Zij bieden diverse prachtige vakantiereizen naar Zuid-Amerika aan, waaronder ook verschillende Patagonia reizen. Hoogtepunten die je hierbij niet zou mogen missen zijn:

  • Torres del Paine in Chili
  • Perito Moreno gletsjer in Argentinië
  • Tierra del Fuego in Argentinië

In hun rondreizen bezoek je diverse hoogtepunten van het gebied en zij hebben iedere reis met zorg samengesteld. Zo weet je zeker dat de periode dat je hier bent het best besteed wordt en dat je in de tijd die je hebt de mooiste dingen kunt zien en doen. Zij bieden verschillende mogelijkheden, zoals een reis waarbij je aan de Argentijnse kant van de regio blijft of juist aan de Chileense kant. Ook zijn er rondreizen bij hen mogelijk waarbij je door beide landen reist. Bekijk dus op je gemak eens hun diverse Patagonia reizen, je zult zien dat Atacama ook voor jou een perfecte rondreis te bieden heeft!