Weekendje weg, boek bij een van de luxe vakantieparken

Weekendje weg, boek bij een van de luxe vakantieparken

Vakantiepark en luxe worden niet vaak gecombineerd, maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk tal van luxe vakantieparken zijn. Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je een vakantie of weekendje weg wilt boeken: de luxe vakantieparken. Maar ze zijn er toch echt voor iedereen, vakantieparken met;

  • Tropisch zwembad (handig als je kinderen meeneemt)
  • Wellness en beauty
  • Veel natuurschoon
  • Extra aandacht voor sport, zoals golf

Luxe is namelijk voor iedereen anders. De een wil het liefst uren in de sauna en massagesalon doorbrengen, waar het voor een gezin met kinderen wel eens een tropisch zwembad kan zijn. Als de kinderen zich uren kunnen vermaken, hebben de ouders ook al een luxe vakantie. Luxe vakantieparken zijn er dus in vele soorten en maten, en het is vaak niet gek dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daar is een heel eenvoudig antwoord op: Parkvakanties. Zij bieden je namelijk voor alle mogelijke parkvakanties, een lijst met parken aan, die op hun beurt weer alles aanbieden naar jouw wens. Wil je meer informatie over luxe vakantieparken, ga dan op hun website kijken: parkvakanties.be.

De voordelen van luxe vakantieparken tegenover een hotel

Hoewel de meeste mensen bij een luxe vakantie meteen denken aan een hotel met alles erop en eraan, hoeft een luxe vakantie niet in een hotel plaats te vinden. Ja, er zitten nadelen aan een vakantie in een van de luxe vakantieparken, je zal zelf de afwas moeten doen, de bedden op moeten maken en indien gewenst zelf wassen. Maar dat zijn in de meeste gevallen ook meteen de eerste en de laatste nadelen aan een vakantie in een van de luxe vakantieparken. Je hebt namelijk een vrijheid die je in een hotel lang niet altijd hebt. Hotels zijn vaak langs grote wegen of makkelijk te bereiken plaatsen gesitueerd, dat wil zeggen veel verkeer. Bij een vakantie in een van de luxe vakantieparken is de kans dat je veel verkeer hoort klein, of je moet op de parkeerplaats gaan staan. Toch liggen de parken vaak wel op een punt vanwaar je gemakkelijk naar een aantal steden in de buurt kunt rijden. Alle gemakken van de stad op rijafstand en zelf overnachten in de rust. Heerlijk onthaasten.

Waarom moeten we onthaasten?

Een vakantie doet natuurlijk altijd deugd, maar het is een feit dat we in onze drukke en stressvolle maatschappij vaak onder druk staan. Het is goed om te ontspannen en vaak lukt dat thuis net niet helemaal goed. Je neemt er de tijd niet voor, je mails blijven binnenkomen op je mobiel en deze aan de kant leggen is net teveel van het goede. Daarom is onthaasten in een luxe vakantiepark helemaal geen slecht idee. Als je kinderen hebt, dan vinden die dat ook helemaal geweldig plus als zij zich vermaken in bijvoorbeeld het zwembad, heb je tijd om tot rust te komen en een boek te lezen. Bij de meeste parken kan je in de omgeving schitterend wandelen, natuurschoon vind je in de meeste steden amper nog, dus het kan heerlijk ontspannen zijn tijdens een wandeling door de bossen. Veel van de luxe vakantieparken zijn voorzien van een eigen sauna, waar je heerlijk kunt ontspannen – ook zeker een aanrader midden in de winter. Met andere woorden, een vakantie hoeft niet in de zomer te zijn, een midweek is zo geboekt en ontspanning is iets waar je weer een langere tijd op kunt teren. Twijfel niet langer ga kijken op de website van Parkvakanties, en boek een ontspannende en luxe vakantie.

Lees meer…